Registrering

Min registrering av medlemskap har inte blivit genomförd. Hur gör jag?

Kontrollera att du har fyllt i alla obligatoriska fält. Om registreringen ändå inte blir genomförd kan det t.ex. vara fel format på telefonnummer +358-50-1234567 eller att du har glömt att godkänna villkoren för medlemskap.

Hur hanteras mina personuppgifter?

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. I medlemsvillkoren hittar du mer detaljerad information om behandlingen av personuppgifter.

Hur vet jag att min registrering har gått igenom?

En bekräftelse med texten ”Hej och varmt välkommen till Viking Line Club” kommer upp på skärmen. Bekräftelsen skickas även till den e-postadress som du uppgav vid registreringen.

Tiden för registrering har gått ut. Vad innebär det?

Du har varit inne för länge på registreringssidan och måste börja om från början. OBS! Backa ej med bakåtpilen. Klicka istället på VIKING LINEs logotyp längst upp i vänstra hörnet. Du hamnar då på startsidan.

Hur ändrar jag på mina uppgifter?

Logga in på Mina uppgifter med ditt medlemsnummer och lösenord. Dina ändringar har blivit genomförda när du får upp bekräftelse på skärmen med texten "Kunduppgifterna har uppdaterats enligt följande”. Om ändringen inte blir genomförd kontrollera att du har fyllt i alla obligatoriska fält, att du har rätt format på t.ex. telefonnummer +358-50-1234567.