Bröllop, fest, söndagsmiddag?

Vi ser till att du får bästa möjliga festdrycker för just den tillställning du planerar. Maila oss och berätta mer om tillställningen så hjälper vi dig! 

Vårt taxfree-sortiment är stort och vi finns tillgängliga både ombord och här på nätet för hjälpa dig att hitta rätt festdrycker för just den tillställning du planerar, med kvalitet till rätt pris, inom ramen för din budget. Vi ger tips på drycker och dryckeskombinationer, recept på bål eller välkomstdrinkar samt råd om mängd som behövs. Se här hur en fråga och svar från Dryckestipsarna kan se ut.

Kom ihåg att du även kan köpa med dig oxfilé, gambasräkor, ostar och mycket mer från taxfreen till förmånligt pris! 

Jocke tipsar

Moët & Chandon Ice Impérial Demi-Sec
och Ice Impérial Demi-Sec Rosé

Leta fram alla iskubsformer du kan hitta. Sommaren är här och det är dags att fylla frysen med is. Jag menar verkligen fylla frysen med massor av is!

Sluta med att sätta en eller två isbitar i glaset med din favoritdrink. De smälter ändå vansinnigt fort och vattnar ur din drink vilket gör att du kanske känner en viss stress över att fort dricka upp, för att inte missa alla goda smaker

Så vill du ju inte ha det. Du vill väl njuta av det du dricker, eller hur?

Börja istället med att fylla glaset till bredden med is. Efter det tillsätter du dina drinkingredienser. Då håller sig drinken fräschare längre och du kan koncentrera dig på samtal, sällskap, utsikt och förstås njuta av en mer långvarig drink, även om den egentligen blir aningen mindre till centilitermått mätt. Bara som ett tips.

En produkt som är på frammarsch just nu är något så märkligt som champagne med is?!

När jag först hörde om detta var jag starkt skeptisk och den konservativa ådran i mig satte sig på tvären och blev nästan upprörd. ”Förstöra en så dyr och arbetskrävande dryck?!” Men Moët & Chandon har tagit fram två produkter just för det här ändamålet: Moët & Chandon Ice Impérial Demi-Sec och Ice Impérial Demi-Sec Rosé.

Druvkompositionen är lite annorlunda mot vad Moët & Chandon normalt brukar presentera.
Istället för merparten Chardonnay har de istället jobbat med Pinot noir-druvan för fylligare kropp och tillsatt lite socker så de blir halvsöta (demi-sec). Detta i ett riktigt stort vinglas tillsammans med is är helt klart en total succé en varm sommardag.

Låt gästerna välja recept

Gott som det är, men du kan även laborera med massor av färska grödor, bär och frukt:

• Lime- eller vit grapefruktzest
• Hyvlad gurka
• En väldigt tunn skiva ingefära
• Rabarber
• Olika bär och frukter som jordgubbar, hallon osv.

Om du har en tillställning av något slag är det väldigt trevligt att låta gästerna välja recept genom att lägga upp dessa smakförhöjare på små fat alternativt skålar, så får var och en själv välja hur drinken ska smaksättas. Bara det är ett samtalsämne i sig.

Det enda du behöver göra är att servera gästerna varsitt vinglas fyllt med is och Ice Impérial.

Det är bara din egen fantasi som sätter gränser och har du bara kommit över din egen stelbenthet att faktiskt dricka champagne med is så är det riktigt härligt att testa. Det är helt klart värt att ta fram alla iskubsformer du bara kan hitta och fylla frysen med is.

Trevlig sommar!

Jocke tipsar

Vina Maipo Gran Devoción - Maule Valley, Chile

Ett perfekt vin till grillmaten

Ett perfekt grillvin med en viss elegans och mocca/chokladton. Rund, mjuk, men ändå med lagom ryggrad för att klara nötkött och lamm men passar även till lite kraftigare ostar.
Trevlig att sippa på även efter maten.

Detta vin har lagrats 14 månader på ekfat och har en lagringspotential på åtta år. Viña Maipo grundades 1948 i Maipo Valley, världskänd för fina viner. 20 år senare köpte Concha y Toro upp vinhuset och sedan dess har det satsats friskt – nu är de den fjärde största vinexportören i Chile. Idag finns vinhuset representerat i cirka 80 länder. 

Vina Maipo Gran Devoción kommer dock från Maule Valley, Chiles största vinområde, nära 30.000 hektar, och det område med längst tradition av vinproduktion. Jordmånen består av lera och granit och vingårdarna får friska fläktar från Stilla havet och från bergskedjan Anderna.

85 % Cabernet sauvignon, 15 % Syrah.

Jocke tipsar

Silver Buckle Cellars – Chardonnay USA, Lodi, California

Ett vin som fick våra ögonbryn att höjas av förtjusning. Stor, fyllig smak av mogen persika, torkad frukt, ekig, smörig. Min kollega kände även en liten ton av nypon. 

Gommen fylls verkligen av vinets aromer. Ett vitt vin, perfekt till den rökta laxen. Punkt! Eller nja, bara njuta av det som det är.

Silver Buckle är en hyllning till västerns ranchägare och deras cowboys som i rodeotävlingar strävar efter det finaste priset - Silver Buckle. Ranchägarnas boskap äter gräs som bland annat kommer från vingårdarna till detta vin. I gengäld gödslas vingårdarna med kossornas spillning. Utav vinn-vinn blir det vin-vin. Ähum, skämt och sido, men trevligt med samarbete mellan olika branscher. Området Lodi med sitt något svalare klimat möjliggör en senare skörd vilket medför en högre koncentration i druvorna. Vinet lagras sen på amerikansk ek vilket ger den där extra kryddan. En typisk och härlig amerikansk chardonnay. (Ta ut vinet från kylskåpet ett tag före).


Har ni frågor eller funderingar så tveka inte att fråga oss i taxfreebutiken när ni reser med M/S Rosella eller kontakta oss per mail.

Exempel festdrycker för ca 50 personer

  • 12 flaskor mousserande vin/champagne
  • 18 flaskor rödvin
  • 6 flaskor vitvin
  • 96 burkar öl, cider eller long drink

Ta gärna en titt i vårt arkiv