Design

M/S Viking Grace står för stilig design och nya inredningslösningar. Den prisade inredningsarkitektbyrån dSign Vertti Kivi & Co står för planeringen av fartygets allmänna utrymmen.

Fartyget som följer dygnsrytmen

Den lugna och harmoniska stämningen på morgonen gör att resenärerna får en underbar start på dagen. Då är de generösa utrymmena ombord fyllda av ljus. Under kvällen och natten förändras lokalerna så att nya stämningslägen uppkommer. Till exempel följer ljussättningen i promenadstråk, restauranger och barer dygnets variationer vilket resulterar i olika sinnliga upplevelser.

Korpi & Gordon – skärgårdsinspiration i hytterna

Inspirationen har hittats i naturen, i den åländska skärgården, speciellt på Kökar. Växter är ett ledmotiv likaså insekter och granit. Naturen syns i hytterna på ett modernt och fräscht sätt. Korpi & Gordon är ett design- och textilföretag med bas i Mariehamn.

Digital teknik skapar stämningslägen

Passagerarna på Viking Grace möts av 20 stora videoväggar som ändrar utseende efter tidpunkt på dygnet och skapar unika stämningsväxlingar. Fler än 150 digitala infoskyltar håller resenärerna uppdaterade.

Finsk toppdesign med hållbar utveckling

Till skapandet av besättningens arbetsklädsel utsågs tre unga finska designers, Camilla Mikama, Anniina Nurmi och Elli Roth. Materialen är i huvudsak märkta med EU:s miljömärke ekoblomman. Tygerna klipps så att tygrester minimeras. Produkterna tillverkas till 90 procent i Europa. Kauppalehti har år 2012 utsett TouchPoint till ett Framgångsföretag för andra året i rad.

Fartygets signaturviners etiketter

Viking Line utlyste en tävling för designstuderande med syftet att formge etiketter för fartygets fyra signaturviner. Mirva Malmgren blev den klara vinnaren av designtävlingen. Hennes etiketter för tankarna till hav och vatten under skiftande tider och väder under året.