Nu är Gabriella ännu finare

Moderniseringen av fartygen på rutten Helsingfors–Stockholm inleddes för ett år sedan med dockningen av Mariella. Nu har turen kommit till Gabriella, som tas in i docka i början av april. Det är fartygets restaurangvärld som genomgår de största förändringarna under den omkring tre veckor långa dockningen – kom och njut av mat-, dryckes- och nöjesutbudet i hela åtta nya restauranger och barer från och med 21.4!

Utöver den nya restaurangvärlden moderniseras nästan hundra hytter, och en av nyheterna är de bekväma familjehytterna för fyra personer i Comfort-klassen. Den som gillar shopping och avkopplande behandlingar har också nya erfarenheter att se fram emot, liksom naturligtvis alla småmatroser. Läs mer nedan om allt nytt!

Nya Comfort-hytter – Östersjöns bästa sängar

Gabriella kan efter dockningen bjuda på sammanlagt 50 bekväma hytter i Comfort-klassen. Förutom de populära hytterna med dubbelbädd för två personer, Inside Comfort Plus (B2T), får fartyget nya familjehytter för fyra personer, Comfort Family (B4F). Hytterna har en gedigen 160 centimeter bred dubbelbädd samt två pullman-sängar.

Comfort-hytterna finns i fören på däck 7 och 9, och de erbjuder, vid sidan av Östersjöns bekvämaste sängar, också på bland annat plattskärms-tv och hårtork.

Bekvämare Premium-hytter

Nästan fyrtio Seaside Premium-hytter (LXB) med fönster får en ansiktslyftning, vilket innebär att de blir ännu bekvämare än i dag. Fartygets Seaside Premium Large-hytter (LXA) och sviter moderniserades redan tidigare i år.

Shopparens paradis – Taxfreebutiken

Sjöresan är naturligtvis också en shoppingresa! Taxfreebutiken på däck 7 får en genomgripande ansiktslyftning, både i fråga om ordning och utseende, i samband med dockningen. Mode och lifestyleprodukter får, i enlighet med resenärernas önskemål, ännu mer hyllutrymme.

Märkesvaror ombord – Pop-up Shop

Mittemot taxfreebutiken öppnas en ny Pop-up Shop, som erbjuder märkesvaror inom mode och lifestyle. Utbudet i den nya shopen varierar från säsong till säsong. Det första modemärket i Pop-up Shop är Calvin Klein, som finns på hyllorna från och med 21.4.

För nattsuddare – CLUB MAR

Fartygets nöjescenter på däck 8 moderniseras från topp till tå och döps om till Club Mar. I nattklubben, som andas internationell atmosfär, får gästerna njuta av mångsidig underhållning – och bordsservering.

Dryckesutbudet består bland annat av moderna cocktails och ett brett utbud av viner. För den som vill ha lite spänning rekommenderas en sväng till casinobordet. Från nattklubben kommer man dessutom direkt upp till Upstairs Pub. Välkommen att trivas!

Ett glas vin – WINE BAR

Inled kryssningen med ett glas bubbel och genom att njuta av havsvyerna och myllret i restaurangarkaden! Den nya vinbaren på däck 8, nära Food Garden och restaurang Bistrotek, erbjuder ett brett utbud av viner, mousserande viner och champagnesorter. Ett bra sätt är att prova viner genom smakprover – favoriten kan du köpa med dig hem.

Vänner av öl och musik – UPSTAIRS PUB

Upstairs Pub, som finns på däck 9 ovanför Club Mar, är den andra av fartygets nöjesestrader. Dryckesutbudet omfattar bland annat en lång rad olika whiskysorter och öl från småbryggerier. Upstairs Pub har också en liten butik för dryckesvaror och erbjuder möjlighet till öl- och vinprovningar. Puben i två våningar utrustas dessutom med rökutrymme i den övre våningen.

I början av kvällen är en trubadur och karaoke garanterna för en avslappnad stämning, men mot småtimmarna ökar takten när puben omvandlas till klubb under ledning av en DJ.

Avslappnat umgänge – LIVING ROOM

Nyckelorden för Living Room, som sitt namn troget har något vardagsrumsaktigt över sig, är högklassiga drycker och personlig service. Det finns ingen egentlig bardisk, utan dryckerna serveras och rentav tillreds vid borden. Välkommen att avnjuta en aperitif före maten eller att fira kvällen i en lugn atmosfär. Den stämningsfulla och lågmälda bakgrundsmusiken bjuder in till diskussion.

Living Room på däck 8 lämpar sig för olika former av provningar eller varför inte som introduktionstillfälle för medlemmarna i en grupp. Fråga mer och boka via vår Konferens- och grupptjänst.

En unik smakupplevelse – NO NAME

Trots sitt namn är No Name, kryddad med ljusa skandinaviska nyanser och naturnära detaljer, en restaurang att lägga på minnet. No Name bjuder på smakprovsmenyer bestående av 7 eller 9 rätter. Nyckelorden för menyerna är rena grundsmaker och högklassiga råvaror – enkelt men gott. Välkommen att uppleva något unikt på däck 8!

Tack vare No Name på Gabriella och Plate, som blivit mycket populär sedan restaurangen öppnade på Mariella i fjol, kan båda fartygen på rutten Helsingfors–Stockholm bjuda på något unikt för Östersjön, nämligen ett restaurangkoncept med fokus på smakprovsmenyer.

Namnet säger allt – GRILL

Grill är en ny grillrestaurang med avslappnad atmosfär, där kockarna tillreder läckra grillrätter i ett öppet kök. Vid sidan av biffar och hamburgare finns det alltid också fisk eller vegetariskt på menyn. När hungern överraskar är det bara att besöka Grill på däck 8 – ingen bordsreservation behövs!

Havets frukter – BISTROTEK

Bistrotek på däck 8 är oasen för havets frukter, där havet gör sig påmint både via skaldjursdelikatesserna på menyn och havsutsikten vid fönsterborden. Rätterna är planerade så, att hela bordssällskapet kan njuta av dem tillsammans. Bistroteks gäster kan också ta för sig av den dignande skaldjurstallriken i grannrestaurangen Food Garden.

Dags för en kaffepaus – COFFEE & JOY

Det nya och trendigt trivsamma kaféet Coffee & Joy på däck 7 erbjuder dig en lugn och gemytlig kaffestund. Förutom kaffedrycker i alla dess former finns det läckra smörgåsar och allehanda nybakade delikatesser på menyn.

Här ska det lekas!

Småmatrosernas nya kungarike, lekrummet Kids, slår upp sina dörrar bredvid det nya kaféet Coffee & Joy på däck 7. Välkommen att plaska i bollhavet och leka under ledning av en lekledare. På däck 6 skapas ett eget spel- och umgängesrum för ungdomarna i familjen.

Tillåtet att njuta!

Travel Spa, som erbjuder populära ansikts- och kroppsbehandlingar, får nya och stiliga behandlingsrum invid bastu- och poolavdelningen på däck 6. Du vet väl, att Travel Spa-kunder får gratis inträde till bastu- och poolavdelningen!