Viking Lines fartyg moderniseras för 8 miljoner euro

Viking Grace och Amorella gick i docka under början av året och Gabriella i april.

Dockningsarbetet omfattar, förutom satsningar på säkerhet och underhåll, en lång rad förbättringar och moderniseringar.

Amorella, Åbo–Stockholm

I docka 27.1–10.2.2016

Förnyelser

Under dockningen moderniserades bland annat 37 hytter i enlighet med passagerarnas önskemål. Det blev bekväma hytter med 140 cm breda dubbelsängar med sköna madrasser. Dessutom utrustades nattklubben med en imponerande LED-vägg och en fullkomligt ny inredning, samtidigt som kaféets matservering utvecklades. Restaurangarkaden snyggades upp med bl.a. nytt golv, nya möbler och renoverade väggar. 

Viking Grace, Åbo–Stockholm

I docka 18.1–25.1.2016

Förnyelser

Flaggskeppet har varit i trafik i cirka tre år, och det är i synnerhet den lyxiga spa-avdelningen som blivit populär. Spat förbättrades nu ytterligare, bland annat genom en större bastu och en VIP-bastu som kan bokas för privata tillställningar, halksäkert golv och nya behandlingsrum. Vid sidan av spa-avdelningen moderniserades även konferensavdelningen. I mysiga Retro Bar & Dancing flyttades scenen för att ge bättre utrymme för dans. Hela Teens-rummet renoverades från golv till tak och spelutbudet för ungdomar utvidgades rejält. Det byggdes även en avdelning i Shopping World-butiken för skönhetsprodukter från holländska Rituals.

Gabriella, Helsingfors–Stockholm

I docka 3.4.–20.4.2016

Snart är Gabriella ännu finare

Moderniseringen av fartygen på rutten Helsingfors–Stockholm inleddes för ett år sedan med dockningen av Mariella. Nu har turen kommit till Gabriella, som tas in i docka i början av april. Det är fartygets restaurangvärld som genomgår de största förändringarna under den omkring tre veckor långa dockningen – kom och njut av mat-, dryckes- och nöjesutbudet i hela åtta nya restauranger och barer från och med 21.4!

Läs mer