Författarkryssningar på Rosella hösten 2017

Träffa några av Sveriges mest populära författare ombord på Rosella! Ernst Brunner, Herman Lindqvist och P.C. Jersild stiger ombord och talar om sitt författarskap och sina senaste böcker.

Dagskryssa med Rosella och ta del av spännande författarmöten under hamnuppehållet. 

Starta kryssningen kl. 07.30 från Mariehamn med att njuta ordentligt av den goda frukosten ombord. Författaren för dagen berättar om sitt författarskap och sin senaste bok efter ankomst till Kapellskär, ca kl. 11.30 (finsk tid). Tillbaka i Mariehamn är du kl. 15.30. 

I priset ingår

  • Kryssning Mariehamn–Kapellskär t/r
  • Inträde till Fun Club där författaren berättar om sitt författarskap och sin senaste bok

Erbjudandet gäller utvalda datum.


Planera in följande datum redan nu: 

5.9 Ernst Brunner
3.10 Herman Lindqvist
7.11 P.C. Jersild


Program

  • 10.30 Ankomst i Kapellskär.
  • 10.45 Fika finns att köpa i Fun Club där evenemanget äger rum.
  • 11.30 Författaren börjar föreläsningen.
  • 13.00 Rosella avgår från Kapellskär. Möjlighet att ta del av Rosellas ordinarie kryssningsprogram.
  • 15.30 Rosella tillbaka i Mariehamn.

Notera att tiderna i programmet är finsk tid.

Författare

Ernst Brunner 5.9

Ernst Brunner är en av våra främsta prosaister och lyriker. Förutom ett stort antal romaner och diktsamlingar har han i biografisk form skildrat Edith Södergran, Carl Michael Bellman, Karl den tolfte och Jacob Johan Ankarström. Senast har han givit ut den självbiografiska trilogin Där går han.

Ernst Brunners författarskap har rönt stora framgångar och han har belönats med bland annat Aftonbladets litteraturpris, Svenska Dagbladets litteraturpris, Gerhard Bonniers lyrikpris och Bellmanpriset.

Under sommaren 2017 kommer Ernst Brunner med den första biografin som utgår från människan Emanuel Swedenborg. Här tecknar Brunner med historisk noggrannhet en levande bild av den kontroversiella vetenskapsmannen, bibeltolkaren, teosofen och hans tid.

Herman Lindqvist 3.10 och 4.10

Herman Lindqvist, född i Bromma, Stockholm 1943, är journalist, författare och populärhistoriker. Han har varit korrespondent i Prag, Paris och Beirut för Aftonbladet och senare för Expressen i Bangkok och Kairo. Han har också varit anställd på TV 1 och var tv:s Asienkorrespondent i Tokyo och senare Sveriges Radios korrespondent i Paris under fem år.

Herman Lindqvist är uttalad rojalist och i hans texter står kungligheter och andra makthavare i centrum. Han har en djup kunskap om Sveriges kungahus, som han skrivit flera böcker om, senast Kungligt och mänskligt (2010). Han har också undervisat prinsessorna Victoria och Madeleine i Sveriges historia.

2017 kommer han ut med boken Mannerheim: marsken – masken – myten i samband med att Finland fyller 100 år som republik och det är 150 år sedan marskalk Mannerheim föddes.

P.C. Jersild 7.11

P.C. Jersild, född 1935 i Katrineholm, är en svensk författare och läkare verksam inom psykiatri och socialmedicin. Han växte upp i Bromma och hans författarskap omfattar närmare 40 böcker. Jersild har belönats med SvD:s litteraturpris och Litteraturfrämjandets stora romanpris. Hans kanske två mest kända och uppskattade romaner är Barnens ö (1976) och Babels hus (1978).

Om Jersilds nya roman som utkommer 2017 Ett annorlunda äldreboende byggs upp på Djurgården i Stockholm efter att Tivoli Gröna Lund har gått i konkurs. Bland de boende finns två gamla bröder, där den yngre försöker hålla ordning på den äldres eskapader. Anläggningen döps till Bliss Gardens – Lycksalighetens trädgårdar – men i folkmun får den heta De saligas ängder, eller kort och gott Kalkbrottet. Romanen är en absurd skrattspegel på vår syn om åldrande och död.

Begränsat antal platser. Medtag id-handling. Reservation för ändringar och slutförsäljning. 
Information om åldersgräns och andra resevillkor/regler.