Boka online - vanliga frågor och svar

På denna sida har vi samlat de vanligaste frågorna gällande onlinebokningen.

Vanliga frågor om reguljärbokning

Hur gör jag för att få Viking Line Club rabatt?

På frågan ”Har du något medlemsskap” på startsidan väljer du Viking Line Club. För att bekräfta ditt medlemskap behöver du dessutom logga in med ditt medlemsnummer och lösenord. Efter att du valt vilken resa du vill göra kommer en separat ruta upp där du kan logga in. Du kan också logga in i övre högra hörnet av skärmen. Då rabatteras din resa automatiskt med Viking Line Club rabatt. För vissa specialerbjudanden kan du behöva ange en speciell produktkod. Den anger du i så fall på startsidan i rutan ”Ange produktkod om du känner till...”.

Hur bokar jag min kupong från taxfree?

På kupongen står den produktkod som du fyller i på startsidan, de kan vara olika beroende på om du reser reguljärt eller på kryssning. Koden på kupongen kan t.ex. vara srtax eller fgtax. Kupongen lämnas i incheckningen. 

Gäller kupongen på Rosella får du i nästa steg i bokningen välja passagerartyper i rullgardinslistan. Då väljer du "Taxfreekupong person + buss". Är ni flera i sällskapet kan du välja olika kategorier beroende på om alla i sällskapet du bokar har samma kupong, eller om de andra reser till normalpris, med Viking Line Club rabatt, har årskort eller dyl. Kupongen lämnas i incheckningen. 

Är det en "Grattis!"-kupong bokar du den här.

Hur bokar jag Rosellas Årskort?

Oavsett vilket årskort du har använder du koden "årskort" i produktkodsfältet när du bokar online och väljer sedan i rullgardinslistan på nästa sida om det är med enbart personbiljett, eller inkl. bil eller buss. Välj vilken storlek du har på bilen. Större bilar får automatiskt rätt rabatt och använder samma kod. Kom ihåg att välja till/från vilken ort du reser om du skall ha bussanslutning. Årskorten skall uppvisas i incheckningen. 

Du kan dessutom lägga till olika kategorier på övriga resenärer i sällskapet beroende på om de reser till normalpris, med Viking Line Club rabatt, har taxfreekuponger eller dyl.

Hur bokar jag med aktieägarfrikort?

På startsidan där du kan fylla i en produktkod skriver du in ”frikort” och sedan kan du välja passagerartyper i rullgardinslistan i nästa steg: "Frikort aktieägare". Du kan dessutom lägga till olika kategorier på övriga resenärer i sällskapet beroende på om de reser till normalpris, med Viking Line Club rabatt eller dyl. Frikortet skall uppvisas i incheckningen. 

Hur bokar jag en båtresa med olika hamnar på utresan och returen?

Om du t.ex. reser Mariehamn-Helsingfors men vill åka tillbaka Åbo-Långnäs så klickar du i reguljärbokningens första steg på texten "Återvänder från annan plats". Sedan väljer du det alternativ du vill åka.

Hur bokar jag hotell?

I reguljärbokningens fjärde steg lägger du smidigt till önskat hotell på din resa genom att välja i vilken region du vill bo, sen väljer du hotell och rumstyp som passar dig. 

Hur bokar jag bussanslutning och aktiviteter?

Biljetter till aktiviteter som sightseeing, museum m.m. samt bussanslutning till och från färjan bokar du enkelt i bokningens femte steg. Välj datum, land och region. 

Hur bokar jag allra snabbast?

När du valt vilken rutt du vill åka och klickat på fortsätt är grunden i din resa klar. Önskar du inte boka till hytt, mat, buss, hotell eller aktiviteter kan du i det här skedet öppna varukorgen längst ner på sidan och klicka på knappen ”Gå till betalning”. Du kan också klicka på de olika stegen längst uppe i menyn för att komma vidare. 


Vanliga frågor om kryssningsbokning

Hur ändrar jag hyttkategori när jag bokar en kryssning? 

När du bokar en kryssning med övernattning ombord väljer systemet en hytt automatiskt. Vill du ändra kategori på hytten gör du det i steg 3. Ombord genom att klicka på "Byt hytt". 


Har du en fråga som vi inte tagit upp här?

Kontakta oss gärna på mail: marknad.aland@vikingline.com