Skansen

Skansen är världens första friluftsmuseum, grundat redan 1891. 
Här kan du vandra genom fem seklers Sverige, från norr till söder och känna historiens vingslag i de kulturhistoriska husen och gårdarna, där sysslor utförs av människor klädda i tidstypiska kläder.

Skansen är inte bara världens äldsta friluftsmuseum utan också Stockholms djurpark.. Det ligger vackert beläget på Kungliga Djurgården med utsikt över Stockholm.

Levande historia

Här kan du besöka ett historiskt Sverige i miniatyr och lära dig mer om traditionellt hantverk och traditioner. Hela 150 gårdar från hela Sverige har transporterats hit och byggts upp igen på Skansen. Du hittar charmiga stadskvarter med glasblåsning, krukmakeri, plåtslageri och bageri. Besök t.ex. Skogaholms herrgård, den vackra träkyrkan Seglora från 1700-talet eller marknadstorget Bollnästorget.

Under sommaren har du även möjlighet att på kvällarna titta på traditionell svensk folkdans, svänga med på Galejans dansbana, lyssna på olika konserter, sjunga allsång eller njuta av musik! Juletid firas med julmarknad varje advent, julbord, konserter och dans kring granen.

Djurpark

På Skansen finns alla nordiska djur som älg, björn, lo, varg, järv och säl. Här finns också ett terrarium, aphus och Lill-Skansen för de allra minsta. Missa inte de dagliga djurmatningarna av lappuggla, gråsäl och guerezaapor. På Lill-Skansen får barnen på ett lekfullt sätt lära sig mer om olika smådjur. Med andra ord ett perfekt utflyktsmål för hela familjen!

Inträde till Skansen 2017   

Pris/person EUR  
Vuxen  17 €
Barn (4-15 år)  6,50 €

* Barn under 4 år gratis i betalande vuxens sällskap.

Priset gäller 30.4-30.9.2017. Under perioderna 25–26.11, 2–3.12, 9–10.12 och 16–17.12.2017 är inträdet för vuxna 16 €.

 

Så här bokar du:

  1. Välj önskat avresedatum och antal personer bokningskalendern, klicka på "visa"
  2. Gör dina övriga val i onlinebokningen, hytt och måltider etc
  3. I steg 4 Anslutningar & Destination kan du lägga in de utflykter du vill göra
  4. Bekräfta och betala din bokning. 

Säljs endast i samband med båtresa på Viking Line. Begränsat antal platser. Medtag id-handling. Reservation för ändringar och slutförsäljning. 
Läs om åldersgräns och andra resevillkor/regler.