Massor av skoj i Stockholm

Stockholm är en vacker och rolig stad. Här finns många roliga barnaktiviteter. Så packa ihop familjen och åk till Stockholm över dagen eller en helg. Boka båt och hotell enkelt och bekvämt med Viking Line!

Tekniska museet

Premiär för MegaMind i september!

Den 6 september öppnar MegaMind på Tekniska museet och här kan du göra saker du inte trodde var möjligt! I MegaMind utforskar och exprimenterar du fram nya idéer och får se hur du kan förverkliga dem så att fler kan använda dem. 

MegaMind är det perfekta utflyktsmålet för klassresor; här kan barn och unga uppleva teknik på ett sätt som inte går att göra i ett vanligt klassrum och inspireras till att bli morgondagens innovatörer. Måla med ögonen, styr med tankekraft och forma i luften – allt är möjligt!

Öppet: Alla dagar kl. 10-17, onsdagar till kl. 20.00. MegaMind öppnar den 6 september 2015.

Läs mer om Tekniska museet

Fjärilshuset och Haga Ocean

En tropisk regnskog mitt i Stockholm

Njut av känslan att vandra bland de fritt flygande fjärilarna i stora tropiska växthus. En levande regnskogsupplevelse på 5 000 kvm med fritt flygande fjärilar, grodor, papegojor och andra djur.

På Fjärilshuset Haga Ocean finns ett av nordens största hajakvarium. I den 30 meter långa 

Pathptanken som rymmer 1,2 miljoner liter vatten simmar färgglada fiskar tillsammans med stora och små revhajar.

Nu har Fjärilshuset Haga Ocean slagit upp dörrarna för den nya utställningen VITHAJEN. I utställningen får man bland annat lära sig allt man behöver veta om vithajen och komma öga mot öga med den 5 meter långa avgjutningen av en vithaj.

Läs mer om Fjärilshuset och Haga Ocean

Skansen

Även vintertid finns det mycket skoj att göra på Skansen. Du kan gå tipspromenad, grilla korv eller kolla in utställningen Djungelns juveler på Skansen-Akvariet.

Skansen-Akvariet ligger inne på Skansenområdet och är mycket mer än bara fiskar och korallrev. Här finns allt från apor till giftiga ormar, krokodiler, skorpioner, papegojor och grodor. Djungelns juveler är en ny utställning som visar grodor från hela världen och berättar om det globala hotet mot dem. Kom och se en av världens största paddor eller färggranna pilgiftgrodor.

Läs mer om Skansen

Naturhistoriska riksmuseet

med Cosmonova

Är du nyfiken på universum, jordens och människans utveckling, Sveriges natur och dess mångfald? Stilla din nyfikenhet och upplev naturen i flera spännande utställningar. Möt nykläckta dinosaurieungar, lyssna till ylande vargar, besök polerna med pingiviner och isbjörnar och utforska mineralens mystik.

Missa inte att kliva rätt in i filmäventyret under Cosmonovas stora kupol. Vi visar upplevelser från jordens alla hörn, ända ut i yttre rymden, i världens största filmformat och Sveriges största 3D. Museibutik och restaurang. Stockholmskortet ger gratis inträde till museet och rabatterat pris på biljetten till Cosmonova.

Läs mer om Naturhistoriska riksmuseet 

Polismuseet

Vill du bli polis? Polismuseet berättar om polisarbetet och polisens roll i samhället. Men det finns också spännande saker för barnen att göra!

Museets nya polisstad är fylld med lek och lär. Klä dig i polisuniform, prata i komradio och kör polismotorcykel. Lös spännande uppdrag på polisstationen eller hamna i häktet.

Missa inte den unika utställningen om Säpo på Polismuseet. Det är den första utställningen någonsin med samlat material från säkerhetspolisen. Besökaren får ta del av exklusiva intervjuer, föremål och dokument som beskriver och förklarar Säpos uppdrag och inriktning idag med utgångspunkt i historien. 

Läs mer om Polismuseet

Stockholms Slott

Skattkammaren

I dunkla källarvalv på Kungliga slottet förvaras monarkins viktigaste symboler - Riksregalierna. Här ses Gustav Vasas rikssvärd, Erik XIV:s krona, spira och äpple och Lovisa Ulrikas krona.

Här finns också flera prins- och prinsesskronor, och Silverdopfunten från 1696 som används vid kungliga dop.

Livrustkammaren

Sveriges kungliga historia i stämningsfulla källarvalv i Kungliga Slottet. Praktfulla, vackra dräkter och glittrande vagnar berättar om sagolika kröningar, bröllop och begravningar vid hovet.

Påkostade, stiligt dekorerade vapen och rustningar speglar dramatiska händelser, i krig och fred. Bekanta dig med Streiff, Gustav II Adolfs häst. Studera Karl XII:s leriga blå uniform från 1718 och Gustav III:s kläder från maskeradbalen 1792.

I rummet för barn stiger du in i en förtrollad värld. Prova klänningar och riddarkläder, lek, läs och rita.

Läs mer om Kungliga Slottet

ABBA the museum

ABBA The Museum är mer än ett vanligt museum. Självklart finns här medlemmarnas kläder, guldskivor, originalprylar, memorabilia och mycket mycket mer. Hos oss är du en viktig del av upplevelsen!

Boka din biljett online med Viking Line!

Kaknästornet

Utsikt över hela Stockholm

På 30 sekunder tar hissen dig upp till plan 30 där du kan beundra hela Stockholm från ovan. En molnfri dag är sikten hela 6 mil. Det 155 meter höga tornet har präglat Stockholms siluett sedan 1967 och är centrum för all radio- och TV-utsändning i Sverige.

Entréhallen domineras av Walter Bengtssons spännande konstverk Spelrum Futurum. Dessutom finns här stans högst belägna restaurang och café.

Läs mer om Kaknästornet


Vikingaliv

Besök Vikingaliv och upplev Stockholms nya toppsevärdhet på Djurgården! Museets utställning visar den verkliga bilden om vikingar och vikingatiden.

Vuxen 15 €
Barn 7–15 år 12 €

Läs mer

Junibacken

Upplev en magisk dag i det sagolika barnkulturhuset Junibacken, beläget på Djurgården i centrala Stockholm.

Familjebiljett 65 €
Vuxen 17 € / Barn 2–15 år 15 €

Läs mer

Medlemsförmåner i Stockholm

Stockholm är en livlig och mångasidig stad som erbjuder mycket aktiviteter till kryssningsresenärer. Vi har givetvis fina klubbrabatter här.