Sibelius Finland Experience, Nationalsalen i Helsingfors

Sibelius Finland Experience är en anslående och underhållande upplevelse på en knapp timme. Sibelius kompositioner Granen, Romans, Rondino, Valse Triste och Finlandia uppförs på violin och flygel – en show med en konferencier och en illustration delvis baserad på den berömda grafikern Erik Bruuns konst och bilder.

Till gästerna överlämnas ett Sibelius Finland Experience CD-album som innehåller delar av konsertens musik och historier och man bjuds på ett glas alkoholfritt med fräsch smak från Finland som avnjuts tillsammans med artisterna. Ett unikt minne för livet.

Sibelius Finland Experience

Pris/person  
Vuxen 37 €
Vuxen inkl. lunch 64 €
Barn 0-11 år (exkl. lunch) gratis

Föreställningar 21.10, 28.10, 25.11 och 9.12.2017. Föreställningen startar kl. 12.00. Lunchpaketet gäller endast vuxna.

Så här bokar du

  1. Välj önskat avresedatum och antal personer bokningskalendern, klicka på "visa"
  2. Gör dina övriga val i onlinebokningen, hytt och måltider etc
  3. I steg 4 Anslutningar & Destination kan du lägga in Sibelius Finland Experience-aktiviteten.
  4. Bekräfta och betala din bokning.

Tider

Evenemang 21.10, 28.10, 25.11 och 9.12.2017. Föreställningen startar kl. 12.00 (pågår ca en timme utan paus). Gästerna bes vara på plats ca 15 min (30 min för grupper) före start.

Adress

Nationalsalen – Kansallissali, Alexandersgatan 44, 00100 Helsingfors.

Mer information

Sibelius Finland Experience är en resa till Sibelius musik och till Finland. Det är enkelt att komma till det centralt belägna Nationalhallen ensam, med vänner eller med gäster. Föreställningen är lämplig för alla åldrar.

Med hjälp av den levande musiken och bilderna kan man nå hjärtat av den finländska kulturen. Artisterna hör till Sibelius-Akademins främsta musiker, och den konstnärliga rådgivaren är professor Erik T. Tawaststjerna. Han har arrangerat musiken på CD-albumet som han och hans fru mästarpianisten Hui-Ying Liu har spelat in.

Konserten äger rum i den nationalromantiska Salen som är ritad av arkitekterna Gesellius, Lindgren och Saarinen. Salen ligger mitt i centrum in det anrika Pohjola huset. Själva byggnaden är ett mästerverk i finsk nationalromantisk stil från 1901. Konstnären Hilda Flodins unika skulpturer på gatuplan önskar gästerna välkomna till en trappa upp och en upplevelse mitt i stan, mitt på dagen.

Konserten inleds av en konferencier och den illustreras med finländska bilder och färger. Professor Erik Bruun som är en ikon inom den finländska designen har varit med och utarbetat bildspelet. Som Jean Sibelius kompositioner är hans konst en nyckel till den finländska naturen och till det finländska sinnet.

Sibelius

Jean Sibelius (1865–1957) är Finlands nationalkompositör. Det var han som fann den finländska tonen. Än idag är han förmodligen den mest kända finländaren. Förutom Finlandia och violinkonserten har mästaren skapat sju symfonier och hans konstverk håller sig levande från generation till generation.