Restauranger och nöjen

Restaurangdagen, när vem som helst får grunda en egen restaurang, är ett utmärkt exempel på den livliga matkulturen i Helsingfors, som under senare år blivit ännu mer riklig. Unga och kreativa kockar har grundat flera intressanta, personliga och förstklassiga restauranger.

Våra favoriter

Lättaste sättet att lära känna lokala specialiteter är HelsinkiMenu som erbjuds hos 16 restauranger i centrala Helsingfors. Några av våra personliga favoriter är annars:

Ask

Denna lilla pärla hämtar sin inspiration i naturen. Serverar säsongens smaker i en hemmalik, men fin miljö på Skatudden. Vironkatu 7.

Ateljee bar

Välkommen upp till tolfte våningen i Sokos Hotel Torni. Ta en öl här och se solens sista strålar smeka kupolerna på Uspenskijkatedralen. Georgsgatan 26.

Café Villipuutarha

"Den vildvuxna trädgården", i korsningen av Karlsgatan och Helsingegatan måste upplevas. Att besöka Villipuutarha är som att stiga in i en blandning av en loppmarknad och ett finskt lantkök från förra sekelskiftet. Hembakade kakor, pajer och bullar.

Chez Dominique

Ett av världens bästa fransk-skandinaviska kök. Toppservice, precis som sig bör på sådana här krogar. Den som tycker att priserna är för höga för en ansträngd resebudget gör rätt i att gå hit lunchtid. Richardsgatan 4.

Helsinki Club

Populärt danshak med fullt ös på lördagar. Öppet till klockan 04:00. Yliopistonkatu 8.

Klockhallen, Slakthuset

Modern, industriell innegård med restauranger i ett före detta slakthusområde. Här serveras läckra frukostar, luncher och middagar.

Muru

En avslappnad liten bistro i hjärtat av Helsingfors. Nominerad till Finlands bästa restaurang 2012. Fredriksgatan 41.

Restaurang Juuri

Juuri älskar finländska råvaror och skapar bland annat utmärkta sapas, dvs finska smårätter. Korkeavuorenkatu 27.

Salutorgets marknad

Plocka ihop din egen lunch i marknadsstånden. Välj bland till exempel färska grönsaker eller finska delikatesser som piroger och renkött. Här äter du antagligen stans bästa och mest prisvärda lunch.


Boka resa

Medlemsförmåner i Helsingfors

Helsingfors är den trendiga och vackra huvudstaden som hämtar kulturella intryck från både öst och väst. Här har vi flera unika erbjudanden.