Restauranger och nöjen

Restaurangdagen, när vem som helst får grunda en egen restaurang, är ett utmärkt exempel på den livliga matkulturen i Helsingfors, som under senare år blivit ännu mer riklig. Unga och kreativa kockar har grundat flera intressanta, personliga och förstklassiga restauranger. Välj dina favoriter från vår lista!

Ask

Denna lilla pärla hämtar sin inspiration i naturen. Serverar säsongens smaker i en hemmalik, men fin miljö på Skatudden. Estnäsgatan 8.

Ateljee bar

Välkommen upp till tolfte våningen i Sokos Hotel Torni. Ta en öl här och se solens sista strålar smeka kupolerna på Uspenskijkatedralen. Georgsgatan 26.

Bronda 

Toppkockarna Tomi Björcks och Matti Wikbergs femte restaurang i Helsingfors. Ett modernt brasserie. Loungebaren är en naturlig mötesplats på kvällen, och på dagarna serveras lunch och middag i restaurangen. Södra Esplanaden 20. 

Café Villipuutarha

"Den vildvuxna trädgården", i korsningen av Karlsgatan och Helsingegatan måste upplevas. Att besöka Villipuutarha är som att stiga in i en blandning av en loppmarknad och ett finskt lantkök från förra sekelskiftet. Hembakade kakor, pajer och bullar.

Finnjävel

Finnjävel dukar upp det finska själslandskapet, med smaker och känslor från Finlands skogar, sjöar, fjäll och åkrar. Förutom finska mattraditioner vill restaurangen lyfta högklassig finsk design, med en interiör skapad av Ateljé Sotamaa. Köksmästarna hälsar att för dem är ordet finnjävel en komplimang som står för sisu (urfinsk energi), fördomsfrihet och ambition, kryddat med en nypa storhetsvansinne. Södra kajen 16.

Muru

Ett avslappnad litet bistro i hjärtat av Helsingfors. Nominerad till Finlands bästa restaurang 2012. Fredriksgatan 41.

Restaurang Juuri

Juuri älskar finländska råvaror och skapar bland annat utmärkta sapas, dvs. finska smårätter. Högbergsgatan 27.

Salutorgets marknad

Plocka ihop din egen lunch i marknadsstånden. Välj bland till exempel färska grönsaker eller finska delikatesser som piroger och renkött. Här äter du antagligen stans bästa och mest prisvärda lunch.

Slakthusets restauranger

Modern, industriell innegård med restauranger i ett före detta slakthusområde. Här serveras läckra frukostar, luncher och middagar.


Boka resa

Medlemsförmåner i Helsingfors

Helsingfors är den trendiga och vackra huvudstaden som hämtar kulturella intryck från både öst och väst. Här har vi flera unika erbjudanden.