Barntips – familjekul i Helsingfors

Det finns många roliga barnaktiviteter i Helsingfors. Med Viking Line bokar du allt enkelt i ett paket; båtresa, hotell och aktiviteter!

Borgbacken

Helsingfors motsvarighet till Gröna Lund och Liseberg heter Borgbacken. Här väntar en rolig och medryckande kombo av 43 häftiga åkattraktioner, mjuk sockervadd, spännande spelstunder och en helt ny restaurangvärld. Fri entré, men för att ta del av åkattraktionerna köper du ett åkband.

Sea Life 

Intill Borgbacken hittar du Sea Life, ett undervattenszoo med hajar, rockor, sjöhästar och korallfiskar. Nya temat handlar om kräftdjur.

Vetenskapscentret Heureka

För alla nyfikna barn är ett heldagsäventyr på vetenskapscentret Heureka ett måste. Här finns roliga naturvetenskapliga experiment och ett planetarium med hisnande filmer om rymden. Heureka ligger ca 20 km utanför Helsingfors och det går enkelt att komma hit med lokaltåg från järnvägsstationen. Gå av vid Tikkurila/Dickursby.

Inomhushallar fyllda av aktiviteter

SuperPark heter den nya äventyrsparken i Vanda, strax utanför Helsingfors. Här kan hela familjen testa nya sportgrenar och spel, koppla av och ha roligt tillsammans under en hel dag.

Vid Jaffa Station (Sörnäs Strandväg 6) finns en stor inomhus-lekpark (mot inträde) med massor av skoj för barnen. Helsinki Playground (Leikkiluola) har öppet alla dagar kl 10.00–20.00.

Sveaborg och Sandvikens loppis

Ett annat tips är att ta med dig ficklampan och följa med på ett tunneläventyr på Sveaborg. Viking Line Club förmån till Sveaborg. Eller ge barnen några slantar och gå på upptäcktsfärd på Sandvikens loppmarknad.

Jumbo shoppingcenter och Flamingo Spa Aquapark

De bildar tillsammans Finlands största nöjes- och shoppingcentrum beläget 20 km från Helsingfors centrum. Här finns ett vattenland med hopptorn och rutschkanor och ett Wellness-center för de vuxna. Du tar dig enklast hit med bil och kan välja mellan 800 fria parkeringplatser. Det går också bra att åka taxi.

Högholmens djurpark och Naturhistoriska museet

Alla djurvänner brukar gilla Högholmens djurpark och Naturhistoriska museet. Högholmen är en av få djurparker belägna på en ö och är dessutom en av världens äldsta. Öppet året runt!

I matväg

Vi rekommenderar Fazers fina café och den legendariska lantisrestaurangen Zetor som serverar rejäla portioner finsk husmanskost. Vad sägs om Finsk Bastukorv, Regnbågssoppa och Skogshuggarsmörgås? Här serveras även goda blinier. Missa inte Europas första Mumincafé Mumin Kaffe, designat för barn och deras behov och önskemål. Mysigt och stämningsfullt, var även barnen får synas och höras (Elisabetgatan 21).


Boka resa

Medlemsförmåner i Helsingfors

Helsingfors är den trendiga och vackra huvudstaden som hämtar kulturella intryck från både öst och väst. Här har vi flera unika erbjudanden.