Helsingfors

Lonely Planet har listat Helsingfors som en av världens mest spännande destinationer 2017. Och det är inte så konstigt – Helsingfors är inte längre Stockholms kusin från landet. Här finns hur mycket som helst att se, göra och uppleva, året om. Lär känna Helsingfors under några dagar, staden som lever och andas design.

3 skäl att gilla Helsingfors

  • De ryska influenserna. Blinier, vodka och fiolmusik – det kan inte bli fel.
  • Designshoppingen. Iittala, Arabia, Finlayson, Marimekko och Kalevala Koru – behöver vi säga mer?
  • Kulturbastun. I Helsingfors finner man ett flertal allmänna bastur. I Kulturbastun arrangeras en rad olika kulturevent med allt från poesi till föreläsningar. Den här Japaninspirerade varianten är mimimalistiskt snygg, öppen för allmänheten (inträdesavgift) och har bästa Östersjöutsikten. Vuxen €15. Adress: Hagnäs 17, 00530 Helsingfors, Finland.

Bästa utsikten

På Skatudden, bara ett stenkast från Viking Lines terminal, finns Finnair SkyWheel – den senaste sevärdheten med den bästa vyn öven huvudstaden. Missa inte!

Se mycket på bara en dag!

Den korta promenaden från hamnen längs med Norra Esplanaden är en perfekt start på ditt besök. Sväng höger på Sofiegatan och du är strax inne på det vackra Senatstorget med den mäktiga Domkyrkan i blickfånget. Andra sevärdheter är Tempelplatsens kyrka, sjöfästningen Sveaborg och de många museerna. Barnen brukar uppskatta undervattenszoo Sea Life och terrariet Tropicario med gott om både ormar och ödlor. Vetenskapscentret Heureka strax utanför Helsingfors är ett perfekt utflyktsmål för vetgiriga.

En stund av stillhet

När du behöver du ta en paus från stadens puls är ett besök i Tystnadens Kapell perfekt. Det vackra träkapellet framför Kampens köpcentrum (Simonsgatan 7) har haft hundratusentals besökare sedan det öppnade i maj 2012. Här kan du njuta av lugnet, samla dina tankar och låta livet komma i kapp dig.


Boka resa