Upplevelse i land

Finlands näst äldsta stad Borgå är en vacker och historisk ort med en tidlös och unik stämning som lockar turister från hela världen. Strandbodarna, kullerstensgatorna och de idylliska trädgårdarna gör Gamla stan i Borgå till en unik historisk stadsmiljö.

En dag i historiska Borgå

Finlands näst äldsta stad är fylld av historia. Under stadsrundturen berättar guiden om arkitekturen från medeltid till i dag. Lunch i anrika restaurang Gamla Lagmannen, därefter besök i nationalskalden Johan Ludvig Runebergs hem som numer är museum.

J L Runebergs hem och Haikko Herrgård

Utflykt till Borgå. Förutom innehåll enligt ovan även besök i Haikko Herrgård. I den praktfulla byggnaden, tillika badhotell, intas eftermiddagskaffe och guiden berättar dess historia. Vacker utsikt över havet och den storartade park där herrgården är belägen.

Besök på Hommanäs gård

Resan börjar med ett besök i den historiska kuststaden Borgå då guiden berättar om arkitekturen från förr till nu. Lunch i Hommanäs Gård där gårdens värdinna Brita förmedlar dess historia. Eftermiddagskaffe på vackra Haikko Herrgård med guidning.

Herrgårdsresa i Östra Nyland

Första "herrgårdsmålet" är ståtliga Malmgårds slott i Pernå med guidning, besök på bryggeriet och tillfälle till inköp av ekologiska produkter. Därefter lunch på Rudom Gård i Lappträsk med guidning om byggnadens anknytning till Ville Vallgren, en känd och mångsidig skulptör.

Herrgårdsresa Östra Nyland, en natt på Haikko Kongresshotell

Rundresa enligt ovan med besök på Malmgårds slott och Rudom Gård inklusive lunch. Bussen går tillbaka till Borgå för en rundtur i staden och sedan vidare till Haikko Herrgård, numera även kongresshotell. Där blir det eftermiddagskaffe, trerätters-middag samt övernattning i dubbelrum inkl frukost.

Besök i J L Runebergs hem, en natt på Haikko Kongresshotell

Stadsrundtur i Borgå, Finlands näst äldsta stad och fylld av historia. Guiden presenterar arkitekturen från medeltid till nutid. Lunch i anrika restaurang Gamla Lagmannen, besök i nationalskalden J L Runebergs hem och därefter vackra Haikko Herrgård med eftermiddagskaffe, guidning, trerätters-middag och dubbelrum.

Besök i Hommanäs Gård, en natt på Haikko Kongresshotell

Först går färden till den historiska kuststaden Borgå med guidning om stadens arkitektur från förr till nu. Även Gamla Rådhuset besöks. Lunch i Hommanäs Gård där gårdens värdinna Brita berättar dess historia. Därefter vidare till ståtliga Haikko Herrgård med guidning, eftermiddagskaffe, trerätters-middag och dubbelrum.

Hem och trädgårdar i Lovisa, en natt på Haikko Kongresshotell

Lovisa är en grön stad med förtjusande trädgårdar i historisk kvarter med trähus. Besök i rosengård, en gammal klematisträdgård, en prunkande villaträdgård, Kommendantens trädgård samt Rosens och Ungerns område. Efter lunch i Ulrikahemmet väntar Eija's Garden med trädgårdsupplevelser och kaffe. Därefter praktfulla Haikko Herrgård, trerätters-middag och övernattning med frukost.

 


Resetjänst

Tel. 018-26 211

Vardagar kl. 8.30–16.30