Stadsvandring

Börja förslagsvis redan vid hamnen och gå längs stadens pulsåder Aura å.

Först dyker pampiga Åbo Slott upp till vänster. Sedan det sjöhistoriska museet Forum Marinum och museifartyget Suomen Joutsen. Vik av ner mot Västra Strandgatan och gå längs åkanten. Innan Martinsbron ligger färjan Föri som går över Aura å.

Gå över Aurabron och se statyn av den springande Paavo Nurmi. I kvarteret ligger museerna Aboa Vetus & Ars Nova. Ta höger in på Nylandsgatan och du är framme vid Gamla Stortorget där den pampiga Domkyrkan ligger mitt emot.

Trappgång i Åbo – på egen hand

Åbo är en stad som breder sig över ett flertal kullar. Det finns med andra ord gott om trappor. Att gå i trappor är ett ypperligt sätt att ge motionsrundan en extra kick: ett trappsteg motsvarar nämligen tio steg i jämn terräng.

Kartan över Åbo stads centrums trappor innehåller även en rejäl dos fascinerande historia. Kör i gång med trappgång!

Visste du att!

Åbo är utsedd till Finlands julstad och är pyntad från topp till tå veckorna innan jul. I julfirandet ingår ett besök på den traditionella julmarknaden på Gamla Stortorget som är öppen varje lördag och söndag i december fram till jul.

Museum Walk

Museum Walk-kortet berättigar dig till inträde till nästan alla museer i Åbo, belägna inom gångavstånd från centrum av staden. Kortet är giltigt i 72 timmar efter första användning.

38 €/person

Läs mer


Medlemsförmåner i Åbo

Finlands äldsta stad sprudlar av energi. Här finns det mycket att se och göra till specialpris för dig i klubben.