TOVE på Svenska Teatern i Helsingfors

Se matinéföretällningen TOVE på Svenska Teatern i Helsingfors, centralt belägen på bekvämt avstånd från hamnen. I pjäsen TOVE möter vi den älskade författaren och bildkonstnären Tove Jansson under avgörande perioder i hennes liv. Det är en historia om en kvinna som vill göra sig fri och oberoende, men som märker att friheten har ett pris.

Föreställningar

 • 11/2 kl 13.00, A-plats
 • 28/3 kl 12.00, A-plats
 • 22/4 kl 13.00, A-plats
 • 27/4 kl 12.00, A-plats
 • 29/4 kl 13.00, A-plats

Obs! Avresa dagen innan, dvs 10.2, 27.3, 21.4, 26.4 och 28.4.

I prisexemplet ingår

 • Båtresa Stockholm–Helsingfors t/r med två nätter ombord och en heldag i land
 • Del i Economy-hytt. Prisex när två delar hytt
 • Teaterbiljett (A-plats) till matinéföreställning av TOVE på Helsingfors Svenska Teater kl. 12.00 och 13.00 (lägg till teaterbiljetter i steg 4)

Erbjudandet gäller vid avresa 10.2, 27.3, 21.4, 26.4 och 28.4.2017. Priset kan variera med avresedag. Resans pris meddelas när du går vidare i bokningen.

Biljettförsäljningen pågår fram till ca 14 dagar innan avresa.

Tips! Boka med hotell

Förläng resan med övernattning på hotell. Boka nu (teaterbiljetter läggs till i steg 6).

Om föreställningen

"Man måste älska stormen för att klara tryggheten och man kan bara älska stormen om man vet att man någonstans är trygg."

I Lucas Svenssons nya pjäs TOVE möter vi den älskade författaren och bildkonstnären Tove Jansson under avgörande perioder i hennes liv. År 1949 reser den fortfarande tämligen missförstådda konstnären mellan Kotka, där hon målar mumintroll på den lokala barnkrubbans vägg, och Helsingfors, där hon förbereder uppsättningen av Mumintrollet och kometen för Svenska Teatern. År 1971 förbereder sig den nu världskända konstnären för en jordenruntresa som skall ge henne ro att arbeta. Svensson följer en skapande människas spår genom ett liv kantat av stora framgångar. TOVE är en historia om en kvinna som vill göra sig fri och oberoende, men som märker att friheten har ett pris.

Våren 2017 får TOVE sin världspremiär i Fiikka Forsmans regi på Stora scenen på Svenska Teatern i Helsingfors. Tove spelas av Ylva Ekblad och Alma Pöysti. Trollen smyger redan i Svenska Teaterns kulisser!

Så här bokar du:

 1. Välj önskat avresedatum och antal personer bokningskalendern, klicka på "visa".
 2. Gör dina övriga val i onlinebokningen, hytt och måltider etc.
 3. I steg 4 Anslutningar & Destination kan du lägga in de utflykter du vill göra.